Kikärtsgryta med tomat
Vegetariskt gryta med kikärtor
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 msk smör till stekning
1 msk tomatpuré
1 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
1 burk små cocktailtomater
2 dl vatten
1 lagerblad
1 buljongtärning
4 morötter
1 burk kikärtor
2 dl créme fraice med chili
salt och nymalen peppar
1 näve färsk basilika
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smör i en gryta tills den är mjuk. Tillsätt tomatpuré, spiskummin och
paprikapulver. Häll i tomater och
vatten. Lägg i lagerbladet och låt
puttra en liten stund. Skala och skär
potatis och morötter i mindre bitar.
Lägg dem i grytan och låt puttra i
ytterligare 15 min.
Häll av och skölj kikärtorna genom ett durkslag. Tillsätt kikärtorna och vänd ner crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Strö över basilika. Servera gärna grytan med ett gott bröd.