Chocolate frosting

Idag har jag och min basgrupp råpluggat med våran seminarieuppsats hela långa dagen så nu är jag helt slut! Det är verkligen sjukt mycket som ska hinnas med i skolan men samtidigt känner jag mig pepp när jag inser hur mycket jag också får lära mig (fastän inte allt är så spännande..).

Detta är ett recept på en frosting som jag verkligen har fastnat för. Det som är så bra med denna är att man inte behöver färskost och att frostingen stelnar ganska bra utan att behöva vara i kylskåp. Dessutom är den supersmidig att göra!
Chocolate frosting



Du behöver;

2 tsk smör
200 g choklad
6 msk grädde
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Blanda alla ingredienser i en kastrull. Värm upp under omrörning tills allt smält och ta då bort från värmen. Låt svalna tills det är lagom konsistens för att applicera frostingen på kakan eller muffinsen.


Tacopaj med kyckling

Denna paj gjorde jag förra helgen när några vänner skulle komma över på besök och den blev en hit. Jag har använt glutenfri mjölmix istället för vanligt vetemjöl vilket går precis lika bra och smaken blev i princip detsamma. Superenkel att göra så varför inte varva den vanliga taco-fredagen med en tacopaj istället? 



Tacopaj med kyckling


(Bilden är fotat av min vän Kimberley)

Du behöver:
Pajdeg:

3 dl vetemjöl
150 g smör
 2-3 msk vatten

Fyllning:
2 kycklingfiléer
1 påse tacomix
100 g majs
1 paprika
2 msk jalapenos
2 dl creme fraiche (antingen en med smak av paprika & chili eller så kryddar du den helt enkelt själv med dessa kryddor)
3 tomater
150 g cheddarost (eller en påse med färdigriven tex mex-ost)

1. Blanda samman alla ingredienser till pajdegen ihop till en till fast deg. Pressa ut i en pajform och låt vila i kylskåp i 30 min.
2. Sätt ugnen på 225 grader.
3. Skär kycklingen i små bitar. Stek i smör tills de är färdigstekta (dvs, köttet ska vara vitt). Häll i tacoblandningen och rör om. Du kan eventuellt tillsätta lite vatten om den blir för torrt.
4. Tärna paprikan och blanda det med majsen, delad  jalapenos, och creme fraiche.
5. Häll först i kycklingen i pajskalet. Smeta därefter på majsröran.
6. Dela tomaterna och lägg på pajen. Strö därefter på osten.
7. Låt stå i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills den har fått färg.


Ett gott skratt förlänger livet

Härlig låt i bakgrunden också btw


Linfrölimpa med lingon

Detta bröd är mitt absoluta favoritbröd! Inte ett dugg krångligt att göra och smakar hur gott som helst. Ni måste helt enkelt pröva!


Linfrölimpa med lingon

(två limpor)

Du behöver;
5 dl + 5 dl vatten
1 ½ dl linfrö
1 ½ dl dinkelflingor
5 dl rågmjöl
50 g jäst för söta degar
2 dl lingonsylt
2 tsk salt
2 tsk hel kummin
ca 18 dl vetemjöl

1. Koka upp 5 dl vatten.
2. Lägg linfrö, dinkelflingorna och rågmjölet i en stor bunke med vatten. Häll i det kokade vattnet. Låt stå i ca 60 minuter eller tills blandningen är fingervarm.
3. Ljumma 5 dl vatten (37 grader) och lös jästen i vattnet. Häll ned det i den fingervarma skållningen.
4. Tillsätt lingonsylt, salt, kummin och det mesta av vetemjölet.
5. Arbeta degen ordentligt. Jäs under duk i minst 45 minuter.
6. Arbeta ihop degen och dela den i två delar. Knåda/kavla ut degen till två stora rektanglar som du sedan rullar ihop och viker in kanterna på.
7. Lägg dom på en plåt och låt jäsa i 40 minuter under duk.
8. Sätt ugnen på 200 grader.
9. Grädda brödet på nedersta falsen i ungefär 35 minuter. Låt svalna på galler under duk.

 


Ny design

Nu har snälla Susanne fixat och donat med min blogg och se så snygg den blev!
Jag hoppas att ni tycker om den lika mycket som jag gör.
Om ni är intresserade av foto och design så kan ni alltid kolla in på http://snyggastdesign.blogg.se/. Där finns en massa bra tips och knep både för nybörjare (som jag) och de som kan lite mer.



Plopp saltlakrits



Nu har vi testat ännu en, för oss, ny produkt; Cloettas Plopp saltlakrits. I somras var jag och mamma på roadtrip och under resan besökte vi Cloettas fabriksbutik utanför Linköping. Förutom mitt favoritgodis Polly och små Avec så köpte vi en massa Plopp!

För den som gillar lakrits (JAG!) så går det ju inte att inte gilla denna chokladbit. Det är nog den bästa chokladen med lakritssmak som finns i de svenska godishyllorna men trots det så är det något som saknas (eller något som det finns för mycket av). Den smakar som man förväntar sig, mycket lakrits.

Ett tips är att bara köpa en enkel chokladbit, inte en dubbel, för att kunna njuta och få i sig precis lagom av chokladen då den verkligen smakar rätt salt.

En ny header på ingång...

Oj vad spännande! Fick precis veta att jag har vunnit en tävling och duktiga Susanne (http://snyggastdesign.blogg.se/) ska styla om min header. Det ska bli mycket spännande att se resultatet senare! Tack snälla Susanne!

Fujifilm Fotobok



Är du också en sån som har alla dina fina bilder huller om buller i mapparna på datorn och aldrig får tummen ur och skickar in dom för utskrift? Så är i alla fall jag. Nu såg jag att på www.fujidirekt.se/fotobok kan du själv komponera din egen fotobok direkt på nätet. En perfekt present till mamma och pappa eller varför inte göra en egen fin bok med dina smarriga mat-fotografier?

Fotoboken gör du lätt genom att;
1. Ladda hem programmet.
2. Väljer dina egna bilder som du vill ha i boken. Du klipper och skapar effekter på dina bilder genom programmet du laddat ner. Det är bara fantasin som sätter gränserna!
3. Du beställer boken.
4. Du får boken + faktura i brevlådan efter ungefär två veckor.

Enkelt va!? (:

Choklad- och bananmuffins

Bakade dessa förra veckan till min brors födelsedag och sedan till en föreläsning. Riktigt goda och saftiga!

Choklad- och bananmuffins
(ca 20 st små muffins)



Du behöver:
3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
2 bananer
1 msk kanel
100 g mörk choklad

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
3.  Smält smör. Häll smör, gräddfilen och kaffet i äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt. Vänd försiktigt ner i smeten.
5. Grovhacka den mörka chokladen och smält det i ett vattenbad.
6. Vänd ner den smälta chokladen, skivad banan och kanelen i smeten.
7. Fyll muffinsformar (rek. I en muffinsplåt) till ¾.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.


RSS 2.0