Fina knäckebrödet

25 g jäst
1 tsk salt
2,5 dl kroppsvarmt vatten
1 dl linfrö
1 msk honung
1 dl havrekli
5 dl vetemjöl
2 dl permesanost

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Rör ut jäst och salt med vattnet i en bunke (eller köksmaskin).
3. Tillsätt resten av ingredienserna. Arbeta degen ca 10 min för hand eller 5 min med maskin. Jäs under bakduk i 15 min.
4. Dela degen i 30 delar. Kavla ut varje del till runda bitar, så tunna som möjligt. Underlättar att ha ganska mycket mjöl på bakbordet.
5. Kavla sedan med kruskavel eller nagga med en gaffel. Lägg de utkavlade bitarna på plåt med bakplåtspapper.
6. Grädda ca 5-7 min (kan variera mycket!) och låt sedan bröden svalna på galler.

"Smaken" kan man variera med att använda olika typer av ost eller kryddor. Bara fantasin sätter gränsen.

RSS 2.0