Kolakakor av bovete med dajm

 
Ytterligare ett recept som jag försökt göra glutenfritt. Bovetemjölet ger en egen smak på kakorna vilket gör att de inte riktigt smakar som vanligt kolakakor, men goda är dom i alla fall (: Grundreceptet (fast med vetemjöl) kommer även härifrån från hovkonditorn.blogspot.se.
 
 
100 g smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk sirap
2 3/4 dl bovetemjöl
1 tsk bakpulver
Valfri mängd Daim
 
1. Ställ in ugnen på 175 grader.
2. Blanda smör, socker, vaniljsocker, sirap, mjöl och bakpulver i en skål.
3. Hacka dajm i mindre bitar. Arbeta in daimkrosset i degen (spara lite till garnering).
4. Dela degen i 3 lika stora bitar. Rulla ut bitarna till fingertjocka längder, lika långa som plåten. Platta till längderna lite och strö över daimkross.
5. Grädda i mitt av ugnen ca 15 minuter. Skär kakorna i bitar medan de är varma, låt svalna på plåten.

Kommentarer

- Observera att det är copyright på bilderna

- Lämna gärna en kommentar och ha en bra dag (:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0