Ugnspannkaka med bacon och purjolök

Ugnspannakaka med bacon och purjolök
(6 portioner)

 

Du behöver:
1 paket bacon
½ purjolök
4 ägg
8 dl mjölk
4 dl vetemjöl
½ tsk salt

1. Strimla bacon och lägg i en liten långpanna eller en stor ungsfast form. Ställ i ugnen i 225 grader i 5 minuter.
2. Skär purjolök och lägg ovanpå baconet.
3. Blanda ägg, mjölk, mjöl och salt i bunke. Häll över baconet och purjolöken. Ställ i ugnen i ca 30 minuter.

Servera gärna med lingonsylt och någon god morot eller kålsallad.


Kommentarer
Postat av: Sonja

Ugnspannkaka med bacon brukar vi göra, men att även lägga till lite purjolök har vi inte tänkt på. Tack för det tipset!

Lite timjan i ugnspannkaka med bacon kan ibland vara riktigt gott. Jag brukar även byta ut lite vetemjöl mot grahamsmjöl för att göra det lite nyttigare.

2010-05-04 @ 08:35:26
URL: http://sonler.blogg.se/sonler

- Observera att det är copyright på bilderna

- Lämna gärna en kommentar och ha en bra dag (:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0