Ugnspannkaka med bacon och purjolök
Ugnspannakaka med bacon och purjolök
(6 portioner)
Du behöver:
1 paket bacon
½ purjolök
4 ägg
8 dl mjölk
4 dl vetemjöl
½ tsk salt
1. Strimla bacon och lägg i en liten långpanna eller en stor ungsfast form. Ställ i ugnen i 225 grader i 5 minuter.
2. Skär purjolök och lägg ovanpå baconet.
3. Blanda ägg, mjölk, mjöl och salt i bunke. Häll över baconet och purjolöken. Ställ i ugnen i ca 30 minuter.
Servera gärna med lingonsylt och någon god morot eller kålsallad.
Kommentarer
Postat av: Sonja
Ugnspannkaka med bacon brukar vi göra, men att även lägga till lite purjolök har vi inte tänkt på. Tack för det tipset!
Lite timjan i ugnspannkaka med bacon kan ibland vara riktigt gott. Jag brukar även byta ut lite vetemjöl mot grahamsmjöl för att göra det lite nyttigare.
Trackback