Landet brunsås, del 1.

Såg någon det nya matprogrammet Landet brunsås på svt2? Jag måste säga att trots att det kändes ganska oseriöst så var det rätt underhållande att se på. Men vi kanske behöver ett matprogram som är lite flummigt? Det har varit så många program där man klagat på att allt är fel, regeringen borde ändra på ditten och datten (vilket de i många fall borde göra) men detta program kändes mer som ett upplysningsprogram.

Detta avsnitt handlade om varför Sverige äter som vi gör nu, varför vi anammar så många olika matkulturer. Någon ekonomisk doktor menar att det helt enkelt är vad Sverige gör. Vi följer alltid alla möjliga trender som kommer från London, Paris och New York. Någon annan menade att det kan bero på att Sverige utvecklats så mycket under så kort tid och att för oss är allt nytt spännande. Sedan pratade de också om hur genuin den exotiska maten vi äter egentligen är. De tog upp exemplet Taco och hade bjudit in Mexicos ambassadör på middag där hon pratade om vilka tillbehör som inte liknar vad de äter som taco i mexico. "Äkta Vara"-gubben var förstås också där och påpekade hur lite avokado det var i Santa Marias Guacamole dip jämfört med äkta guacamole (men den skillnaden hoppas jag verkligen att alla redan känner till!).
 
Programmet var lite rörigt så det är lite svårt att återberätta programmet. Något jag däremot tyckte saknades var att de inte pratade om den svenska husmanskosten (som jag definitivt tycker är en del av vår matkultur), utan påstod att den internationella maten som vi äter idag är vår matkultur. 

Kommentarer
Postat av: Addi

Gillar "Santa Marias" svar på varför det var så embarmerligt lite avocado i guacamoledippen:

- Det är för att receptet är så. Och:

- Men vi kallar den inte för Guacamole, utan för Guacamole DIP.Ahaaaa...det är därför det är så lite avocado i den!

2010-01-25 @ 08:24:22
URL: http://addi2.bloggplatsen.se

- Observera att det är copyright på bilderna

- Lämna gärna en kommentar och ha en bra dag (:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0