Matmuffins
Smidiga muffins som passar bra som matsäck eftersom de är lika goda varma som kalla. De går också utmärkt att ha som tillbehör till en större måltid eller buffé.
Mumsiga matmuffins med chorizo, soltorkade tomater och fetaost
(ca 12 st, tar ungefär 40 minuter att göra, inklusive ugnstid.)

3 dl (180 g) vetemjöl
1½ dl (90g) grahamsmjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 ägg
½ dl olja
1 ½ dl filmjölk eller naturell yoghurt
Några soltorkade tomater
1 Chorizo
150 g fetaost
Basilika
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke.
3. Tillsätt ägg, olja, filmjölk/yoghurt och arbeta snabbt ihop till en deg.
4. Fördela degen i muffinsformar (gärna placerade i en muffinsplåt för att få fin form och stabilitet).
5. Hacka soltorkade tomater och skär chorizon och fetaosten i små kuber. Tryck ned dessa i muffinsarna. Krydda med basilika ovanpå.
6. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.

Kommentarer
Postat av: Deniesé
sv: men den kommer troligen finnas kvar på bion ett bra tag tror ja så du har nog chansen att se den! :)
Mums det där ser vääldigt gott ut! :D
Postat av: Janina Irlander
Åh va mumsigt, du får ta och bjuda mig någon gång. Jag säger bara... PICNIC..:D
Postat av: Mikkis
Mums vad gott! Ska nog testa göra egna någon gång...
Mixa ner lite kikärtor också...
Tack för tipset! :)
Postat av: Addi
Dom var verkligen goda!
Postat av: Emilies Skafferi
Mums så gott. Perfekt i picknickkorgen också!
Trackback