Bröd av en påse mjöl
Lantbröd med valnötter (av en påse mjöl)
(2-3 limpor eller 40 bullar)

Du behöver;
100 g jäst
12 dl vatten
1 dl olja
1 ½ msk salt
2 kilo lantvetemjöl eller vetemjöl
Solroskärnor/valnötter
1. Finfördela jästen i en stor bunke. Ljumma vattnet och häll över jästen tillsammans med oljan. Rör tills jästen löst sig.
2. Tillsätt salt, nötter och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg.
3. Jäs under duk i 45 minuter.
4. Ta upp degen och forma till önskad form.
5. För limpor: Låt jäsa i 40 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Sänk temperaturen till 225 grader när du sätter in brödet i ugnen. Grädda dem på nedersta falsen i 35 minuter.
För bullar: Jäs i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
6. Låt svalna på galler under duk.

(2-3 limpor eller 40 bullar)

Du behöver;
100 g jäst
12 dl vatten
1 dl olja
1 ½ msk salt
2 kilo lantvetemjöl eller vetemjöl
Solroskärnor/valnötter
1. Finfördela jästen i en stor bunke. Ljumma vattnet och häll över jästen tillsammans med oljan. Rör tills jästen löst sig.
2. Tillsätt salt, nötter och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg.
3. Jäs under duk i 45 minuter.
4. Ta upp degen och forma till önskad form.
5. För limpor: Låt jäsa i 40 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Sänk temperaturen till 225 grader när du sätter in brödet i ugnen. Grädda dem på nedersta falsen i 35 minuter.
För bullar: Jäs i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
6. Låt svalna på galler under duk.

Kommentarer
Postat av: Janina
Så bra.. :D Du får bjuda på det där brödet på lördag.. :D
Postat av: Mikaela
det ser jättegott ut :D
Postat av: Emilies Skafferi
Åhh vilket gott bröd du her gjort!
Trackback