After Eight-tårta

En supergod tårta som jag och tjejerna gjorde på vår svullarkväll efter att vår kurs FEK A var klar. Kan inte påstå att vi gjorde vårt bästa för att få den att bli så snygg som möjligt men god blev den absolut! Personligen tycker jag att kakan är som allra bäst om det får stå ett par timmar eller över natten.

After Eight-tårta



Du behöver:
250 g mörk choklad
175 g smör
2 tsk snabbkaffe
2 dl socker
4 ägg
1 ½ tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
½ dl maizenamjöl

Glasyr

25 g smör
¾ dl vispgrädde
200 g After Eight

 

1. Sätt ugnen på 175˚C. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 24 cm i diameter. För en glutenfri tårta; mjöla med majsena.
2. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner i en rymlig kastrull. Klicka ner matfettet och smält på svag värme under omrörning. Ta kastrullen från värmen och låt svalna något.
3. Krossa kaffet så att det blir riktigt finmalet. Rör ner sockret, äggen och kaffepulvret i chokladsåsen och rör smeten slät.
4. Blanda samman resten av ingredienserna och sikta ner i smeten. Rör till slät konsistens.
5. Bre ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 50 – 60 min. Prova med en sticka, kakan får gärna vara lite kladdig i mitten. Ta ut kakan och låt den svalan i formen.
6. Koka upp smöret och grädden till glasyren, ta från värmen och rör i mintplattorna. Rör tills chokladen smält och glasyren är slät och blank. Lossa kakan ur formen och lägg den på ett serveringsfat.
7. Bre glasyren jämnt över kakan. Servera med vispgrädde.


Kommentarer

- Observera att det är copyright på bilderna

- Lämna gärna en kommentar och ha en bra dag (:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0