After Eight-tårta
After Eight-tårta
Du behöver:
250 g mörk choklad
175 g smör
2 tsk snabbkaffe
2 dl socker
4 ägg
1 ½ tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
½ dl maizenamjöl
Glasyr
25 g smör
¾ dl vispgrädde
200 g After Eight
1. Sätt ugnen på 175˚C. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 24 cm i diameter. För en glutenfri tårta; mjöla med majsena.
2. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner i en rymlig kastrull. Klicka ner matfettet och smält på svag värme under omrörning. Ta kastrullen från värmen och låt svalna något.
3. Krossa kaffet så att det blir riktigt finmalet. Rör ner sockret, äggen och kaffepulvret i chokladsåsen och rör smeten slät.
4. Blanda samman resten av ingredienserna och sikta ner i smeten. Rör till slät konsistens.
5. Bre ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 50 – 60 min. Prova med en sticka, kakan får gärna vara lite kladdig i mitten. Ta ut kakan och låt den svalan i formen.
6. Koka upp smöret och grädden till glasyren, ta från värmen och rör i mintplattorna. Rör tills chokladen smält och glasyren är slät och blank. Lossa kakan ur formen och lägg den på ett serveringsfat.
7. Bre glasyren jämnt över kakan. Servera med vispgrädde.