Semlor
Semlor
(15-20 st)
Du behöver:
75 g smör
2,5 dl mjöl
25 g jäst
1 krm salt
½ dl socker
7,5 dl mjöl
1 tsk kardemumma
1 ägg till pensling
1. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm till fingervarmt (37 grader).
2. Smula jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet.
3. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet (spar lite till utbakningen). Arbeta ihop en smidig och blank deg som släpper från kanterna. Lägg degen jäsa under duk i ca 40 minuter.
4. Ta upp degen på ett bakbord. Baka ut 1 bulle per person genom att rulla degen mot bakbordet i din kupade hand.
5. Lägg bullarna på en bakplåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa ytterligare ca 30 minuter, till i det närmaste dubbel storlek. Sätt ugnen på 225 grader.
6. Pensla bullarna med ägget och grädda dem ca 10 minuter mitt i ugnen. Låt dem svalna på galler under duk.
Skär av en bit av toppen till ett lock. Gröp ur en bit av bullen och blanda med lite mjölk och mandelmassa. Lägg sedan tillbaka blandningen. Vispa grädde och lägg på. På med locket och strö lite florsocker över. Ät (:

Hoppas du får en mysig alla hjärtans dag! :)
Fin finblogg!! ♥♥ Happy Valentinesday ♥♥
allt bra idag ? :)
Glad alla hjärtansdag!
kram http://Jessicalillsmeds.se
Glad alla hjärtansdag!
kram http://Jessicalillsmeds.se
Vilken fin blogg du har! <3
Oh så gott med egna semlor :D Detta recept ska prövas :D
Mums! det vill jag me ha!!!
Tack! <3
Mmmm alltid gott med semlor.
säker på det? :P
Vi får bestämma något snart!!! När kan du?
Hej!
Nu har tävlingen satt igång! Var med och avgör vilket bakverk som ska bli Cake of Sweden 2010. Det vinnande bakverket kommer representera Sverige på världsutställningen i Shanghai. Personen bakom det vinnande receptet (+ en vän) bjuds på fika på utställningen. Självklart med boende och resa inkluderat.
Pssst.. Det recept med flest poäng går till final. Ju fortare du skickar in ditt recept desto fler hinner rösta på det. ;)
Kika in på http://cakeofsweden.se
Lycka till!
Vilken otroligt fin blogg du har! :) åh så himla gott med semlor. jobbigt att behöva vänta ända tills nästa år för att få smaska på semlor igen... men man kanske kan hitta på en sommarvariant med typ hallongrädde eller nått? då har man ju en anledning att äta dem på sommaren! ;)