Choklad- och bananmuffins
Bakade dessa förra veckan till min brors födelsedag och sedan till en föreläsning. Riktigt goda och saftiga!
Choklad- och bananmuffins
(ca 20 st små muffins)

Du behöver:
3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
2 bananer
1 msk kanel
100 g mörk choklad
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
3. Smält smör. Häll smör, gräddfilen och kaffet i äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt. Vänd försiktigt ner i smeten.
5. Grovhacka den mörka chokladen och smält det i ett vattenbad.
6. Vänd ner den smälta chokladen, skivad banan och kanelen i smeten.
7. Fyll muffinsformar (rek. I en muffinsplåt) till ¾.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Choklad- och bananmuffins
(ca 20 st små muffins)

Du behöver:
3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
2 bananer
1 msk kanel
100 g mörk choklad
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
3. Smält smör. Häll smör, gräddfilen och kaffet i äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt. Vänd försiktigt ner i smeten.
5. Grovhacka den mörka chokladen och smält det i ett vattenbad.
6. Vänd ner den smälta chokladen, skivad banan och kanelen i smeten.
7. Fyll muffinsformar (rek. I en muffinsplåt) till ¾.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Kommentarer
Postat av: Helena
Åh vad goda de ser ut!!
Vad kul, läser du kostvetarprogrammet?! Vilken termin?
Postat av: Sonja
Vilka härliga bilder du har på allt du lagar/bakar.
Dessa bilder med utomhusbakgrund är ju helmysiga.
Kanske fotografering (matfotograf) vore något om du inte vill fortsätta inom matvetarområdet..;)
Trackback