Choklad- och bananmuffins

Bakade dessa förra veckan till min brors födelsedag och sedan till en föreläsning. Riktigt goda och saftiga!

Choklad- och bananmuffins
(ca 20 st små muffins)



Du behöver:
3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
2 bananer
1 msk kanel
100 g mörk choklad

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
3.  Smält smör. Häll smör, gräddfilen och kaffet i äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt. Vänd försiktigt ner i smeten.
5. Grovhacka den mörka chokladen och smält det i ett vattenbad.
6. Vänd ner den smälta chokladen, skivad banan och kanelen i smeten.
7. Fyll muffinsformar (rek. I en muffinsplåt) till ¾.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.


Kommentarer
Postat av: Helena

Åh vad goda de ser ut!!



Vad kul, läser du kostvetarprogrammet?! Vilken termin?

2009-09-04 @ 16:25:08
URL: http://matresan.blogg.se/
Postat av: Sonja

Vilka härliga bilder du har på allt du lagar/bakar.

Dessa bilder med utomhusbakgrund är ju helmysiga.

Kanske fotografering (matfotograf) vore något om du inte vill fortsätta inom matvetarområdet..;)

2009-09-07 @ 13:44:47
URL: http://sonler.blogg.se/sonler

- Observera att det är copyright på bilderna

- Lämna gärna en kommentar och ha en bra dag (:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0