Saftiga Lussebullar med kesella

På advent får faktiskt bakningen gå före plugget! Smarriga lussebullar gör faktiskt att man hamnar lite i julstämning trots att det inte är december än och dimman ligger tät utanför fönstret.
Glad första advent på er!
Lussebullar med Kesella
(ca 25-30 st)



Du behöver:
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
2 paket saffran (2x0,5g)
250 g kesella
2 dl strösocker
0,5 g salt
17 dl vetemjöl


Russin och mandelmassa till garnering och 1 ägg till pensling.

1. Ljumma (ca 37 grader) smöret, mjölken och saffran i en kastrull.
2. Smula jästen i en stor bunke och blanda ner degspadet. Rör om tills jästen löst sig.
3. Tillsätt kesella, strösocker, salt och nästan allt vetemjöl. Knåda tills degen blivit slät och släpper formen.
4. Låt jäsa i ca 45-60 minuter.
5. Sätt ugnen på 225 grader. Forma degen till mindre bitar i önskad form och storlek. Stick i russin och ev mandelmassa och låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
6. Pensla med ägg och låt stå i ugnen i 5-8 minuter beroende på storlek.



Kommentarer
Postat av: Cecilia

Ska de verkligen jäsa så länge som upp till 60 min första gången? Det har jag aldrig gjort, ska genast pröva!

2009-11-30 @ 09:49:10
URL: http://cilla-cecilia.blogspot.com/
Postat av: Mira

Hihi, är du en som hänger på Buke eller? Eftersom att du hittat till mig?



Mja fatet kostade 159:- inte så farligt... men du gör ju så fina bakverk ändå, så dom behöver ju inte ha något snyggt fat! =)

2009-12-01 @ 21:50:52
URL: http://mirabell.blogg.se/
Postat av: Blondinenfrida

Gillar din blogg! Allt bra?

2009-12-11 @ 18:35:05
URL: http://blondinenfrida.blogg.se/

- Observera att det är copyright på bilderna

- Lämna gärna en kommentar och ha en bra dag (:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0