Supersmarrigt snabbröd

Världens enklaste och godaste bikarbonatbröd som jag ofta gör hemma. Grundreceptet kommer från Renée Voltaire men receptet går att variera som man känner för det. Låter man brödet vila över natten blir det som allra godast. Även den ovane i köket kan lyckas med detta!




Du behöver:
2 dl havregryn
5 dl vetemjöl/grahamsmjöl/dinkelmjöl
1 dl linfrön
1 dl russin
1 dl grovt hackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 nypa havssalt
4 dl naturell yoghurt/filmjölk
3 msk honung
1 st äpple
Blandade frön till topping



1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla ingredienser utom fröna.
3. Lägg bakplåtspapper i en brödform och häll sedan ned smeten. Strö fröna ovanpå smeten.
4. Grädda på nedersta valsen i cirka 80 minuter. Kontrollera om det är färdigt med en brödpinne, är det torrt så är brödet klart.


Kommentarer
Postat av: åsa - hello sugar!

jag hittade precis din fina blogg genom mikaela. så mycket gott du hade här! brödet låter super!



ha en skön kväll!

2009-05-15 @ 17:54:22
URL: http://hellosugar.se

- Observera att det är copyright på bilderna

- Lämna gärna en kommentar och ha en bra dag (:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0