Nässelbröd med oliver
Jag har aldrig använt nässlor till annat än nässelsoppa förut men eftersom mamma hade fryst in lite nässlor och dessutom behövde ett bröd bakat tills dagen efter så vad jag ju helt enkelt tvungen att testa detta receptet. Brödet blev riktigt, riktigt gott! Man känner sig också lite duktig som smaksätter brödet med något man plockat från trädgården, något som man dessutom ofta gnäller på. Det blev sjukt smarrigt med lite bregott på. Ni måste helt enkelt testa!
Nässelbröd med oliver

För två limpor behöver du:
50 g jäst
6 dl vatten
2 tsk salt
1 dl finklippta späda nässlor
8 - 10 gröna hackade oliver
2 dl grahamsmjöl
11 - 12 dl vetemjöl special
1. Ljumma vattnet till 37 grader och lös upp jästen i det.
Blanda ner övriga ingredienser och arbeta degen
blank och smidig.
2. Låt degen jäsa i 60 minuter..
3. Knåda upp degen och forma 2 bröd. Lägg dem på bakplåtspapper och låt jäsa 30-40 minuter. Efter halva tiden skåras bröden med en vass kniv. Sätt samtidigt ugnen på 250 grader.
4. Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 200 grader.
5. Grädda bröden i 40 minuter eller till de fått lagom
färg och känns färdiga.
mumma det ser ut :D
Svar: Jaa, tror det kommer bli grymt!
Nu har jag frågestund igen i min blogg!
Missade du förra frågestunden så ta din chans nu!!
Du får jätte gärna fråga mig denna gång också om du redan har varit med i frågestunden tidigare!
Ju mera frågor, ju gladare blir jag!
emmaeriica.blogg.se
Tack!
De blev jätteguligt gröna inuti också :)
MISSA FÖR ALLT I VÄRLDEN INTE TÄVLINGEN I MIN BLOGG!
http://missdoe.blogg.se/2009/june/min-forsta-bloggtavling.html
LYCKA TILL!
✿
Jaa det är väl för en 4-6 personer, kan jag tänka mig, beroende på hur mycket man äter..
SVAR: Yes! Kollar Blocket varje dag.. ska lägga ut just den där texten som en egen annons också :) Hoppas jag får något napp :) men bra att lägga ut så många trådar om det som möjligt, alltid någon som känner någon oftast :)
Glömde skriva mitt namn i förra kommentaren också :P så det var jag! :D
Svar: ja, det var verkligen trist att de ställde in.. men jag hade super skoj i alla fall!
wow, är det du som har tagit den där bilden på ditt bröd? dom ser juh as fina ut juh!
Helt novis på nässlor men har hört att det är gott.
Kan du inte till våren när nässlorna börja komma ge receptet på nässelsoppa och påminn om detta bröd.
Hur plockar man nässlorna utan att bränna sig?