Rabarbermarmelad med smak av ingefära

(2 burkar)

Du behöver:
1 kg rabarber
1 tumstor färsk ingefära
½ vaniljstång
Saft av en citron
½ dl vatten
1 kg syltsocker

1. Skölj, skala och finfördela rabarbern. Skiva ingefäran mycket tunt. Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången (både frön och stång ska användas).
2. Blanda allt utom syltsockret i en tjockbottnad kastrull och koka utan lock i ca 15 minuter.
3. Tillsätt syltsockret och rör om. Koka utan lock i ett par minuter. Ta bort skummet.
4.Ta bort från värmen. Lyft ur den halva vaniljstången och låt marmeladen svalna något. Stoppa in ett fat i frysen. Denna kan du sen använda för att kolla om marmeladen är klar. Lägg upp lite varm marmelad på fatet och dra ett sträck genom marmeladen. Om den inte flyter ihop igen så har den kokat färdigt.

 Man kan färga marmeladen med karamellfärg om man vill. Häll i marmeladen i täta och desinficerade burkar.

(Receptet kommer från A piece of cake av Laila Lindholm).


Kommentarer
Postat av: Janina

det där låter konstigt. med smak av ingefära??

2009-07-20 @ 21:59:59
URL: http://petitsuedois.blogg.se/

- Observera att det är copyright på bilderna

- Lämna gärna en kommentar och ha en bra dag (:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0