Blåbärsbröd
Jag kör vidare på tema blåbär. Detta bröd blev riktigt saftigt och gott!
Blåbärsbröd
(16 bullar)

Du behöver;
2 dl blåbär
1/2 liter vatten
1 msk matolja
3 dl grahamsmjöl/dinkelmjöl
1 dl solroskärnor
1/2 dl linfrön
1/2 tsk salt
25 g jäst
ca 8 dl vetemjöl
1. Häll blåbären i en degbunke.
2. Koka upp vattnet och slå över bären.
3. Blanda i olja, dinkelmjöl, kli, linfrön, salt, jäst och en del av vetemjölet.
4. Arbeta degen och tillsätt resten av mjölet men spara lite till utbakningen. Arbeta degen slät men ganska lös. Är blåbären färska eller upptinade så kan det behövas mer mjöl. Låt jäsa 30-60 minuter.
5. Forma bullar, ca 16 st. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Jäs bullarna ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Grädda mitt i ugnen 12 minuter i 250 grader.
åh detta ska jag prova att baka! :)