Pitabröd

 


Pitabröd (8 st)



Du behöver:
4 dl vatten
½ paket jäst
½ msk olivolja
1 tsk salt
10 dl vetemjöl

1. Dela jästen i en bunke.
2. Ljumma vattnet till 37 grader och blanda med jästen tills jästen löst sig.
3. Blanda ner övriga ingredienser och arbeta tills degen blivit smidig och blank. Låt jästa i minst 30 minuter.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i åtta delar och platta ut dem till en runda kakor som är ungerfär ½ cm tjocka. Låt jäsa under bakduk i 20 min. Sätt ugnen på 275 grader.
5. Grädda bröden i ca 6-7 minuter (beroende på tjocklek) och låt sedan svalna på galler.

Kimberleys pumpasoppa



Ca 1,2 kg pumpa (t.ex Butternut)
2 gula lökar
1 msk smör
10 dl vatten
4 grönsaksbuljongtärningar
2 dl mjölk
2 dl créme fraiche
1-2 tsk sambal oelek
Saft och rivet skal av 1-2 lime
Salt

1. Skär bort skalet av pumpan och tärna den i små bitar.
2. Bryn löken i smöret i en stor gryta.
3. Häll i pumpan, vattnet och buljongen.
4. Låt soppan koka ca 10 minuter och mixa den sedan slät.
5. Tillsätt créme fraichen, mjölken, lime, sambal oelek och ev salt.

Servera med en klick créme fraiche och lite pumpafrön.
 

RSS 2.0