Cheesecake med blåbär

Till min lillebrors födelsedag för någon vecka sedan gjorde jag Leila Lindholms New York Cheesecake med blåbär (dock med några modifieringar från hennes recept). Här har ni kakan!


Blåbärscheesecake



Du behöver:
½ paket digestivekex
150 g smält smör
1 dl strösocker
1 dl majsmjöl
2 tsk vaniljsocker
400 g creme cheese
2.5 dl kesella 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 dl frysta blåbär

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smula digestivekexen och smält smöret. Blanda. Platta ut på botten av en ungsfast form med avtagbar kant. Grädda i 10 minuter. Låt svalna.
3. Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Tillsätt sedan kesellan och creme cheesen. Vispa mjuk och krämig. Höj ugnen till 225 grader.
4. Blanda i ett ägg i tagen i färskostblandningen. Häll sedan i grädden lite i taget under vispning.
5. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner det i smeten.
6. Häll över smeten i formen. Strö blåbär över. Ställ in i ugn i 30 min. Stäng sedan av ugnen och låt den stå på eftervärme i yttligare 30 minuter. Om kakan börjar få för mycket färg kan man lägga på aluminiumfolie på kakan.
7. Låt kakan stå i kylskåpet över natten.

Kommentarer

- Observera att det är copyright på bilderna

- Lämna gärna en kommentar och ha en bra dag (:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0