Kladdkaka med vit choklad

Jag gjorde denna kaka för ett par veckor sedan och den blev en stor hit hemma! Busenkel att göra och konsistensen blir lite som att man har mandelmassa i smeten (vilket man inte har). Riktigt, riktigt smarrig och somrig! Receptet kommer från den underbara boken "Två systrars söta" av systrarna Eisenmann. Glad midsommar!

Kladdkaka med vit choklad




Du behöver:
150 g vit blockchoklad
150 g smör eller margarin
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 tsk citronskal

Creme fraice-glasyr
2 dl creme fraice
½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

granatäpple, hallon eller blåbär (eller andra bär) till garnering.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form med avtagbar kant.
2. Smält chokladen och smöret i ett vattenbad. Låt svalna litet.
3. Blanda de torra ingredienserna. Blanda i smör och chokladblandningen och tillsätt därefter äggen och citronskalen. Blanda tills det blir en jämn och fin smet.
4. Häll upp i den bröade formen. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan svalna.
5. Till glasyren blandas creme fraicen, florsockret och vaniljsockret till en jämn kräm som sedan bredes på kakan. Dekorera med bär eller frukt.


Kommentarer
Postat av: mikkk

nom nom nom

2010-06-26 @ 21:16:24
URL: http://mymica.blogg.se/iheartgreen

- Observera att det är copyright på bilderna

- Lämna gärna en kommentar och ha en bra dag (:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0