Cheesecake med pepparkaka och glögg
Jag fick en cheesecakebok i julklapp och detta receptet var det jag fastnade för först! Luktar verkligen juligt och ser jättevacker ut!
Cheesecake med pepparkaka och glögg
Du behöver:
150 g pepparkakor
2 msk smält smör
400 g cream cheese
1½ dl strösocker
2 msk maizena
1 msk vaniljsocker
2 ägg
1 dl creme fraiche
2 tsk gelatinpulver
2 dl glögg
1. Placera en ungsform med ungefär två cm vatten i botten på ugnen och sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa pepparkakorna till smulor och blanda med det smälta smöret. Tryck sedan ut blandningen i en springform med löstagbar kant (ca 14 cm diameter). Grädda 10 min i ugnen och låt sen svalna.
3. Vispa creme cheese mjuk med elvisp och blanda sedan ner socker, maizena och vaniljsocker. Vispa ner äggen ett i taget och till sist creme fraichen.
4. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i 50 minuter. Kontrollera att den är färdiggräddad genom att skaka lite på formen. Den ska vara relativt fast. Låt svalna.
5. Hetta upp glöggen och tillsätt gelatinpulvret (alt. rör ut gelatinpulvret i 2 msk kokande vatten och tillsätt det sedan i glöggen. Jag tyckte att det inte riktigt funkade men läs på gelatinförpackningen för säkerhetsskull!). Låt svalna (i kylskåp går snabbast) tills blandningen blir tillräckligt fast för att skeda/hälla upp på kakan.
6. Låt kakan stå i kylskåpet över natten.
(Receptet kommer från Cheesecakes av Cheryl Lindblad)
Ser jättefin ut! Var den god också? Måste vara väldigt speciell i smaken. :)
Verkar härligt god, ser vacker ut!
Den var jättegod, t o m min sambo som hatar glögg gillade den!