Cheesecake med pepparkaka och glögg

Jag fick en cheesecakebok i julklapp och detta receptet var det jag fastnade för först! Luktar verkligen juligt och ser jättevacker ut!


Cheesecake med pepparkaka och glögg



Du behöver:
150 g pepparkakor
2 msk smält smör

400 g cream cheese
1½ dl strösocker
2 msk maizena
1 msk vaniljsocker
2 ägg
1 dl creme fraiche

2 tsk gelatinpulver
2 dl glögg

1. Placera en ungsform med ungefär två cm vatten i botten på ugnen och sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa pepparkakorna till smulor och blanda med det smälta smöret. Tryck sedan ut blandningen i en springform med löstagbar kant (ca 14 cm diameter). Grädda 10 min i ugnen och låt sen svalna.
3. Vispa creme cheese mjuk med elvisp och blanda sedan ner socker, maizena och vaniljsocker. Vispa ner äggen ett i taget och till sist creme fraichen.
4. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i 50 minuter. Kontrollera att den är färdiggräddad genom att skaka lite på formen. Den ska vara relativt fast. Låt svalna.
5. Hetta upp glöggen och tillsätt gelatinpulvret (alt. rör ut gelatinpulvret i 2 msk kokande vatten och tillsätt det sedan i glöggen. Jag tyckte att det inte riktigt funkade men läs på gelatinförpackningen för säkerhetsskull!). Låt svalna (i kylskåp går snabbast) tills blandningen blir tillräckligt fast för att skeda/hälla upp på kakan.
6. Låt kakan stå i kylskåpet över natten.


(Receptet kommer från Cheesecakes av Cheryl Lindblad)


Kommentarer
Postat av: Kimberley

Ser jättefin ut! Var den god också? Måste vara väldigt speciell i smaken. :)

2010-01-02 @ 15:21:39
Postat av: Sonja

Verkar härligt god, ser vacker ut!

2010-01-04 @ 11:38:29
URL: http://sonler.blogg.se/sonler
Postat av: Sonja

Den var jättegod, t o m min sambo som hatar glögg gillade den!

2010-01-11 @ 08:28:27
URL: http://sonler.blogg.se/sonler

- Observera att det är copyright på bilderna

- Lämna gärna en kommentar och ha en bra dag (:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0