Chokladtryffeltårta

150 g smör/margarin
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl (eller glutenfritt mjöl/bovetemjöl för glutenfritt)

Tryffel:
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk choklad

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
3. Bred ut smeten i en smord och bröad (OBS, om kakan ska vara glutenfri kan man använda glutenfritt mjöl/kokos runt formen istället) rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten. Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt smälta.
5. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme. Bred den över kakan.

Strö över mandelflarn, pinjenötter eller kanel över kakan när den stelnat. Allra godast är kakan om den får stå i kylen över natten, men det fungerar med någon timme också. Jag brukar även göra mintkaka med samma recept genom att tillsätta pepparmintessens i tryffeln.

Kommentarer

- Observera att det är copyright på bilderna

- Lämna gärna en kommentar och ha en bra dag (:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0